Biefstuk…

gegrilde entrecôte met Fleur de Sel
Vandaag een snelle maaltijd. We moeten weer werken en dan hebben we niet altijd zin om uitgebreid te koken. Ik houd van biefstuk, paul niet zo. Paul at vanavond sausijsjes en ik een biefstuk. We kochten eerder entrecôte bij de Sumiran boerderij maar die vonden we niet zo mals. Ik denk verkeerd gesneden. Dat is eigenlijk ook het enige wat ik aan te merken heb in al die tijd dat we daar vlees kopen. Ook bij andere slagers hier in Nederland, wil de entrecôte nogal eens te grof zijn of verkeerd gesneden. En bijna altijd ontbreek de vetrand die er beslist extra malsheid en smaak aan geeft. Ik vind zo’n knapperig gebakken vetrandje lekker, maar je kunt het er ook na het bakken afsnijden. Dit keer waren er haasbiefstukjes. Ik besloot het nog eens te proberen, en goed gedacht, want deze biefstuk was prima. We aten er snijboontjes bij, (het molentje “logeert” nog even bij ons) en voor mij vlaamse frieten.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *