Dol Dwaze Wijnweken!

wijn, wijn, wijn...

Na alle drukte van de afgelopen weken moesten we er nodig een weekendje tussen uit. Even heerlijk uitrusten in onze caravan in Luxemburg. Er was lekker regenachtig herfstweer beloofd, precies goed om een paar dagen bij de kachel te gaan zitten lezen. Vrijdag even snel naar de Cora om wat boodschappen te doen en dan rust! Dat bleek toch allemaal wat anders te lopen…

Bij de Cora waren namelijk net de wijnweken van start gegaan. Kistenvol doldwaze aanbiedingen. Wijnen die ik in onze buurt nog nooit gezien heb, laat staan geproefd. Al eerder leerden we dat deze wijnweken een uitstekend moment zijn om ons bescheiden wijnkeldertje wat aan te vullen. Gedaan met de rust dus, er moest even flink gewerkt worden. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de Bourgognes, Paul houdt meer van een Médoc. Maar wat te kiezen uit zoveel prachtig aanbod? Er kon niet geproefd worden en dan is het toch wel heel moeilijk om een keuze te maken. We besloten dan maar een paar flessen van een ons bekend chateau te kopen en vandaag naar de Cora in Luxemburg te gaan, daar lopen altijd een aantal sommeliers rond die je advies kunnen geven. Paul nam nog snel een gids mee met de aangeboden wijnen om ons wat voor te bereiden.  Een avondje ijverig studeren dus… en alvast één fles…

Bourgogne

Vanmorgen bleek dat het bestuderen van de gids voor niets geweest is; de Cora in Turpange (B) heeft een ander aanbod dan de Cora Concorde (Luxemburg). Maar in de Luxemburgse Cora liep inderdaad een vriendelijke, behulpzame sommelier en er kon ook geproefd worden. Onze keuze viel uiteindelijk op een Pommard 2009, Domaine Mazilly Père & Fils, en een Médoc Cru Bourgeois 2009, Chateau Rollan De By. Over de Médoc staat in het gidsje: Vin reputé sur sa qualité constante et son charme depuis une dizaine d’années. Présente une dominante Merlot aux aromes de fruits noirs et de notes boisées. Daar komen wij de winter wel mee door! Belangstelling voor deze wijn? Haast u, na ons bezoek zijn er van de Chateau Rollan nog maar 468 flessen over!

De wijnweken in de Cora supermarché duren nog tot 22 oktober. In de Cactus supermarché Belle Etoile beginnen de wijnweken later, het festival van de Grote Franse wijnen loopt daar van 17 tot 30 oktober!

© ellen.

5 thoughts on “Dol Dwaze Wijnweken!

  1. Geacht ministerie,

    Langs deze weg wil de jongste bediende zijn kelder graag beschikbaar stellen aan het ministerie voor de wijnen! Nog streker, regel een vrachtwagen en laat die 400 flessen ( dozen ) ook maar aanrukken.
    Plaats, geen probleem, en kom gerust proeven hoe het produkt zich ontwikkelt.
    Graag geven ook wij onze mening hierover!

    De jongste bediende! ( helaas niet zo jong meer Mr. Oijer!!!!!!!! )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *