Chinees lamsvlees…

vlees1
500 gram lamsvlees in reepjes gesneden. 1 eetlepel hoi sin saus, 1 eetlepel chinese rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 2 tenen knoflook fijngesnipperd, 1 rode peper fijngesneden. Maak een marinade van deze ingrediënten en laat het vlees hierin minstens 3 uur marineren. Dan 1 ei losgeklopt en bloem. Vul een wok met een vierde met olie. Verhit de olie tot 180 graden (= een stukje brood in 15 seconden bruin.) Haal de stukjes vlees snel door het ei en de bloem en bak ze bruin. Bak het vlees in een aantal porties, niet in één keer. Laat de gebakken stukjes vlees uitlekken op keukenpapier.

 Als al het vlees gebakken is de wok schoonmaken. Vervolgens één eetlepel sesamolie in de wok gieten en daarin snel: 2 lenteuitjes, 2 teentjes knoflook en één pepertje, fijngesneden. Dan 2 eetlepels sojasaus erbij, omscheppen en het vlees toevoegen. Even verwarmen en snel opdienen.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *