KERSTMIS 2005…

Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn.

Wij zijn mensen met hele vaste gewoonten. Ieder jaar met Hemelvaart gaan we met z’n allen kamperen in Luxemburg, en dan eten we asperges. Kerstmis vieren we al jaren met dezelfde club mensen. ‘s Middags vertier voor de kinderen, spelletjes in de bossen, speurtochten of een sprookjesverkleedpartij. De avond eten we met zijn allen, met tussendoor zang en of ander vermaak.
Ook het tafelkleed is zo’n vaststaand ding: we kopen stof op de markt (zo goedkoop mogelijk) dat dient dan als tafelkleed. Zonde om weg te gooien, dus maken we er na kerst een carnavalspak van.

Waar het nu vandaag om ging, nog een vast gewoonte is, dat we op Zjak zijn verjaardag alvast beginnen te verzinnen wat we gaan doen met kerst, en belangrijker nog, wat we gaan eten.

Dat heeft in het verleden al tot grote feesten geleid, het afspreken wat we eten.
Iemand had zelfs uitgevonden dat het in Engeland een vaste feestdag is. De eerste zondag voor de Advent, ze noemen dat daar Stir- up Sunday. Op Stir-up Sunday wordt de kerstpudding gemaakt. Dat moet ruim van te voren, want hoe langer zo’n echte kerstpudding staat, hoe lekkerder hij wordt. Wij hebben één keer kerstpudding gemaakt, en sinds dien is het ook vaste gewoonte geworden om het kerstdiner te bespreken met de hele club op Stir-up Sunday. Uiteindelijk verandert de kok, ik dus, het menu gewoon weer zodat het ook uitvoerbaar wordt, maar het is altijd heel gezellig. Dit jaar gaan we het anders doen. Verzoeken, tips en ” wie wat echt niet lust” mogen vanaf nu via dit weblog worden ingediend. Ook mensen die niet bij de club horen mogen reageren. Een uitgebreid menu dus voor zo’n 22 personen. Wie heeft een goed idee? Of wie zoekt nog zoiets. we hebben de menu’s van vele jaren bewaard, misschien kan een ander gezelschap er iets mee doen? We willen, zoals altijd, een hele avond lang eten, en niet teveel werk hebben.
Op Stir-up Sunday wordt dan het defenitieve menu bekentgemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *