GEEN ZUIVERE KOFFIE 2…

Meldde ik gisteren het verbazingwekkende verhaal van de poepkoffie uit Indonesië, vandaag kwam mij ter ore dat er meer van dat soort gevallen bestaan. De informatie op internet (zo ook de mijne) is gebrekkig, maar ik zal proberen de geschiedenis zo volledig mogelijk te vertellen. 

In Vietnam rooft een wezelachtig beestje rijpe koffiebessen. Zoals de Indonesische loewak kan ook de wezel de pitten (koffieboon) niet verteren. In tegenstelling tot de loewak poept de wezel de bonen niet uit, maar zet het op een braken. De sappen in zijn maag hebben dan evenwel hun werk al gedaan. De uitgebraakte bonen worden door de lokale bevolking verzameld en direct aan de opkoper aangeboden. De jaarproductie is beduidend hoger dan die van Indonesië, dus de prijs lager. Voor 57 gram Kopi Luwak betaal je ruim 40 euro, dezelfde hoeveelheid Wezelkoffie doet om en nabij de 30. De smaak van de Wezelkoffie is meer chocoladeachtig dan die van de loewak. Ik ken overigens niemand die ooit deze of die andere koffie gedronken heeft. De “officiele” naam van de koffie is chon cafe.

© paul

One thought on “GEEN ZUIVERE KOFFIE 2…

  1. Mijn zoon heeft deze wezelkoffie uit Vietnam meegenomen hij is echt heerlijk en smaakt inderdaad naar chocola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *