ETEN OP HET WERK; AFSCHEID VAN EEN COLLEGA…

Ik had me voorgenomen op dit weblog niet teveel over persoonlijke zaken of werk te schrijven ,maar soms moet dat toch even; 

We namen vandaag afscheid van een collega en behalve een symposium over “Geïnspireerd onderwijs”, was er na afloop van de levendige discussie, een hapje en drankje voor iedereen. En dat komt niet van een cateraar! Nee, de kleinste vestiging van onze hogeschool is een waar culinair paradijs!
Een jubileum, een afscheid, of zomaar iets te vieren, dat wordt samen opgelost. De één kookt wat, de ander zet tafels klaar, weer een ander strijkt de kleedjes, doet boodschappen, of componeert een lied.
De conciërges gaan even naar de Sligro voor de wijn, en klaar is het feest.
Ik vind het heel bijzonder dat dit kan.
In de tijd dat ik hier werk heb ik toch al heel wat dinertjes mogen meemaken en -koken.
Een paar van die gelegenheden; een ontbijtbuffet mét verse ijselmeerpaling, een mosselavond, een wandeltocht met picknick waaraan iedereen een bijdrage had geleverd. Verse asperges bij een afscheid, lamsvlees, vis of Spaans buffet bij een ander.
Studenten die terugkomen van helse survivaltochten door de Ardennen worden steevast onthaald met warme beenham met frietjes en salades, en ga zo maar door.
Heel bijzonder om hier te mogen werken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *