Hapjes…

makreel

Favoriet op dit moment is farce van gerookte makreel.

Een eenvoudig recept wat niet kan mislukken; 1 gerookte makreel (ik neem er vandaag 2), 1 grote heel fijngesnipperde ui, 1 blikje sardientjes mét olie, 1 eetlepel rode pesto, flink wat zwarte versgemalen peper.

De makreel zorgvuldig ontgraten, het visvlees samen met de sardientjes en olie met een vork fijnprakken. De pesto, ui en peper toevoegen en omscheppen tot je een mooie massa hebt. Opdienen op grof boerenbrood dik besmeerd met roomboter. Stokbrood of Fries roggenbrood is ook lekker.

Een ander snel te maken hapje is haringsalade. 4 nieuwe haringen (zoute), 1 klein potje créme fraiche, 1 takje dille, 1 klein appeltje (cox oranje of goudreinet).

De haringen ontgraten en heel fijn snijden. Het appeltje schillen en ook heel fijn snijden. Alle ingrediënten mengen en even koel wegzetten. Opdienen met grof brood of stokbrood.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *