De eerste paddenstoelen…

Vanmorgen met de hond wezen wandelen, en ja hoor, het enige voordeel van al die regen, er staan al paddenstoelen! Ik vond fluweelboleten en eekhoorntjesbrood.

Ik heb er zes afgesneden en die eten we vanavond.
We zijn net terug van vakantie en hebben in Luxemburg een heerlijk hammetje gekocht, dat lijkt me een prima combinatie.

Recept voor de boleten:
Olijfolie
1 kleingesneden ui
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 flinke plak gerookte ham in blokjes gesneden
Room
Peterselie peper zout

Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een borsteltje en snijdt ze in stukjes.
Doe de olie in een platte pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de ham en de paddestoelen toe en laat zachtjes aanbakken.
Dan een flinke scheut room erbij en een beetje laten inkoken. Afmaken met peper zout en gehakte peterselie.

Gewone spaghetti smaakt hier prima bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *