Salade met spekjes en nog veel meer…

31 augustus 001
Vandaag een grote salade vooraf. Ik vind het een hinderlijke gewoonte om alles tegelijk op je bord te doen; aardappelen, vlees, groente. Ik vind het veel lekkerder om bijvoorbeeld een salade vooraf te eten, dan de pasta of rijst en vlees of vis.
Vandaag dus een grote salade vooraf. Ik had nog twee soorten sla; eikenblad en ruccola. Ik had ook Milanino’s, en natuurlijk een uitje (zonder uien kun je eigenlijk niet koken) Een eitje hardgekookt, een handvol pijnpitjes (even in een droge gietijzeren pannetje bruin laten roosteren, niet zwart!) Een dressing van goede olijfolie, wat citroensap, peper en zeezout. En tot slot; een paar plakjes spek.
Ik kocht bij de Sumiranboerderij een stuk eigengerookt spek, na de worst en ham wordt er nu op de boerderij ook spek gerookt, werkelijk heerlijk, je zou er voor naar Heusden rijden!
Ik heb een stukje spek in dunne plakjes gesneden en even in een gietijzeren pannetje uitgebakken. De spekjes over de salade schikken en meteen eten. Jammer dat het niet mogelijk is de geur te versturen via een weblog, dit was goddelijk!
Straks verslag van de rest van de maaltijd. We gaan nu eerst onze caravan in de stalling zetten. Adieu vakantie!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *