Wine Blogging Wednesday…

wbw-schoon

Het is de eerste woensdag van de maand september, en daarmee tijd voor de vierde editie van Wine Blogging Wednesday (WBW).

Nog even in het kort de bedoeling uitgelegd: Een panel van drie wijnbloggers stelt twee wijnen voor en aan de lezer de taak om er iets mee te doen. Je kunt ze proeven, beoordelen, verwerken, bedenk het maar. Wel is het handig dat je je bevindingen ergens schriftelijk achter laat, zodat ook anderen van die bevindingen kunnen profiteren. Dat alles zonder enig commerciëel belang, frank en vrij en aan niets of niemand gebonden en met als enig doel meer mensen lol te laten beleven aan Wijn. Voor de bezoekers van het Ministerie zou kunnen gelden dat zij hun mening kwijt kunnen op ons log.

Aangezien de oorspronkelijke opzet wat statisch was heeft het panel bedacht dat het karakter van WBW speelser zou moeten, wat uit de sfeer van de strikte wijnproeverij. Gedacht wordt aan een meer thematische aanpak. Komen de wijnen bijvoorbeeld uit Duitsland dan is een sfeertekening, een herinnering of een algemene mening over Duitse wijnen zeker zo welkom als proefresultaten. Op die manier wordt het Verhaal van Wijn kompleter, amusanter en beter én, als het goed is, van iedereen.

Het panel is actief doende meer bloggers te benaderen deel te nemen. Het Wijninformatiecentrum gaat erover schrijven in haar magazine ter gelegenheid van de Nationale Wijnweek en Onno Kleijn besteedt er aandacht aan in de rubriek Volkskeuken van de Volkskrant. Het Ministerie zal vanaf nu ELKE woensdag aandacht besteden aan WBW. En mogelijk moeten we “de boer op”, met andere woorden mensen persoonlijk betrekken bij WBW. Een vorm bedenken we nog wel.

Het panel bestaat uit: Mariëlla Beukers, Ed Starren en Cuno van ‘t Hoff.

De wijnen voor deze maand zijn: Jean Rosen Pinot blanc 2005 uit de Elzas, verkrijgbaar bij Plus en Super de Boer, en Michel Schneider Pinot blanc 2004 (of 2005) uit de Pfalz, te bekomen bij de Mitra. Vanuit Gemert is het het meest logisch je boodschappen te doen in Uden, daar zitten de winkels flak bij elkaar, aan de Botermarkt. Succes, en je hoort nog van ons.

Wil je de hele introductie lezen, ga dan te rade op de web-logs van de diverse panelleden.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *