Stop fout vlees, teken het burgerinitiatief!..

Sumiran 008

Millieudefensie en haar jongerenorganisatie Jongeren Milieu Actief (JMA)starten vandaag een burgerinitiatief om een eind te maken aan de bio-industrie. De organisaties willen dat de Tweede Kamer kiest voor een veehouderij zonder dierenleed, zonder milieuvervuiling en zonder import van veevoersoja die ten koste gaat van het Amazonewoud. Als 40.000 burgers dit initiatief ondersteunen is het parlement verplicht om het voorstel te behandelen. De nieuwe Tweede Kamer moet zich dan uitspreken over de toekomst van de veehouderij.

Maak een einde aan de bio-industrie

Dierenleed, ruimingen, mestoverschotten, ontbossing in het Amazonewoud…

De bio-industrie kan écht niet meer. Met het burgerinitiatief Stop fout vlees roepen we de nieuwe Tweede kamer op om een einde te maken aan de bio-industrie. Een veehouderij zonder dierenleed, zonder milieuschade en zonder massale import van veevoersoja ís mogelijk. Aldus Millieudefensie.

Een prima initiatief vind ik. Via de speciale campagnewebsite kun je het burgerinitiatief ondertekenen.

En laten we dan meteen ook stoppen vlees te kópen van dieren uit de bio-industrie. Biologisch vlees kost maar zo’n klein beetje meer, maar smaakt zoveel beter!

Wij kopen rund- varkens- en kippenvlees alleen nog bij de Sumiranboerderij in Heusden. Maar door heel Nederland zijn met een beetje moeite plaatsen te vinden waar op een goede manier met dieren omgegaan wordt en waar je eerlijke waar kunt kopen!

biggetjes drinken

Deze foto heb ik vorig jaar gemaakt op de ‘kraamafdeling’ van de Sumiranboerderij. Hier lopen de biggetjes met moeders in hun eigen modderpoeltje. De grote varkens hebben op een ander terrein een eigen modderpoel. De poel is door de Stichting Wakker Dier uitgeroepen tot de “Mooiste modderpoel van Nederland”!
Ik ga hier geen enge foto’s van fokbatterijen laten zien, probeer zelf de verschillen maar te bedenken.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *