Wat eten we vandaag? Ik zou het niet weten.
Ach, denk ik, laat ik eens langs de fellow-bloggers surfen, wie weet…
Het is alles fris en zomers wat de klok slaat. Heel begrijpelijk, maar ik zit er niet meer op te wachten. Ik heb last van de warmte (ik moet met Eric een kuil graven aan de voordeur ten behoeve van een aanstaande rioolrenovatie) en ik verlang naar de herfst. Ik heb zin in runderstoofschotels, in wild, in robuste winterwijnen.
Ik duikel een foto op uit het vacantiearchief en kijk, dat is nu precies wat ik bedoel. Gekookte varkenspoot, overbakken met Munsterkaas. (De foto toont de restanten…) We aten die ergens in de Elzas. Wat we erbij dronken weet ik niet meer. Het water loopt me in de mond. Maar dan, wie gaat er met dit weer lang in de keuken staan? En laat de oven en de pitten uren branden?
Ik leg maar een paar drumsticks uit de vriezer…
© paul