Wij kopen de laatste tijd regelmatig groenten op Bronlaak . Ze verkopen heerlijke tomaten, volrijp, sappig, biologisch en ook nog eens goedkoop! (en ook nog veel meer groenten, maar daarover later meer…)
Een super makkelijk en simpel recept maar… alleen voor mooie volrijpe tomaten;
Snijd een paar tomaten en parten en leg ze in een kleine ovenschaal.
Strooi er een beetje peper en zout over.
Snipper een teenje Smokey Al knoflook over de tomaten en druppel er wat van de beste olijfollie over.
Zet het schaaltje 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, en klaar!
Wij aten er gegratineerde aardappeltjes bij. Ook die gaan 15 minuten in de oven, gewoon samen met de tomaatjes.
De aardappelen eerst bijna gaarkoken, in stukjes snijden, in een ovenschaaltje schikken, een paar plakjes kaas erop leggen en wat klontjes boter!
Een stukje kaas toe.
En espresso.
tip: bewaar tomaten nooit in de koelkast, leg ze op een schaaltje en zet dat bv. in de vensterbank zodat de tomaten nog even kunnen doorkleuren en -rijpen.