De Nieuwe Wereld…

wbw-schoon

Eerste woensdag van de maand: een nieuwe editie van Wine Blogging Wednesday.
Uit de Nieuwe Wereld komen ze deze keer, de geselecteerde wijnen. En meer bepaald: uit Argentinië. Ze worden alle twee gemaakt door de Bodegas Callia , en die is dan weer gelegen in het westen van dat land.
De gebruikte druif is de Shiraz voor de ene, en een mengsel van Shiraz en Bonarda voor de andere wijn.
Ik heb lange tijd gedacht dat die Shiraz een minderwaardige druif was, te gebruiken voor het vervaardigen van “giftige” wijn. Dat komt door de tekenaar Jacques Tardi die in mijn favoriete stripverhaalserie “Isabelle Avondrood” één van de bijfiguren goedkope Shiraz uit Algerije laat drinken, niet per glas maar per antiek purgeerapparaat. Die figuur is er niet goed aan toe…
Intussen weet ik beter, lezer. De Shirazdruif kan kwaliteitswijnen leveren, dat bewijzen ze wel in Zuidfrankrijk, of bij voorbeeld in Australië.
En de Bonarda? Ik weet het niet, maar in Piëmonte gebruiken ze hem om bij te mengen bij hullie Nebbiolodruif om de wijn te verzachten. En ze zijn heus niet gek in Piëmonte.
En ‘s Ministeries vooroordeel ten aanzien van wijnen uit de Nieuwe Wereld? Ach lezer, die bedenkingen zetten we net zo gemakkelijk over boord als onze bedenkingen tegen de jacht.

1 november 004

Het eetthema bij deze novembereditie gaat over (hoe kan het ook anders): wild, pasteien en paté’s. Aangezien het Ministerie handelt met enige voorkennis zul je vanavond al op dit log een hazenschotel aantreffen.

De wijnen zijn te bekomen op tal van plaatsen (Euroslijter, Bottelier, Mitra en een aantal zelfstandige slijters). Ze kosten om en nabij de vijf euro per fles.
De importeur stelt voor de eerste zeven gegadigden geheel en al gratis een pakket van de twee flessen ter beschikking. Wel is het dan de bedoeling dat je een reactie geeft op één van de deelnemende web-logs. Wil je in aanmerking komen voor de gratis flessen, meld je dan aan bij Drinkblog (van het Meisje van de Slijterij). Let wel: OP is OP!
Voor bijzonderheden klik even door naar Drinkblog .
Verder kun je er van alles over lezen op de logs van onze Wijnreferenten:

Drinkblog
Wijnsuggestie
Ministerie van Eten en Drinken
Wijn.blog

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *