Even weg?!

10 november 2006 001

Wij zouden een paar dagen naar Luxemburg gaan. Het ging niet door…
Om onszelf te troosten bezochten we het grensstadje Kleef (Kleve), altijd goed voor een middag verpozen.
We aten er bij een Argentijns restaurant dat ook doet in Deutsche Gutbürgerliche Küche. Ellen nam een Argentijnse schotel met lam, rund en varken en ik hield me bij de ganzenbout die woensdag en donderdag op de kaart staat. Daarbij overdadig salade naar keuze, een kop runderbouillon met verse groenten vooraf (zelf gemaakt) en espresso toe. We dronken ieder een glas Shiraz-primeur. Dient nog vermeld dat bij het hoofdgerecht geserveerd werd: Bratkartoffeln, Rotkohl, Spätsle und Appelmoes (het Duitse woord ontgaat me even).
De maaltijd kostte ons (inclusief fooi) veertig euro!

We kochten een Krimi van Jaques Berndorf en de nieuwe roman van Martin Walser, genomineerd voor de Deutsche Bücher Preis 2006 . (Jezus, die man is al over de tachtig, en het gaat maar door!)
Des avonds een klein broodmaaltijd, dat volstond.

We hebben de rest van de donderdag en de vrijdag dan maar ten nutte gemaakt met het herinrichten van de boekenkasten. Een pijnlijke onderneming. Zij die ons kennen weten hoezeer wij hechten aan onze spullen, maar er moest danig worden gesaneerd. We hadden gewoon teveel.

Maya kwam langs om ons uit te nodigen op haar verjaardag, komende zaterdag. Ellen zal dan voor haar feestje een grote, wilde zalm klaarmaken (5 kilo). Daar hoor je nog van.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *