Paul schreef vorig jaar al een mooi artikel over deze “oude” groente, de Pastinaak.
De pastinaak was een van de koolhydratenvoorzieners voor de aardappel algemeen bij ons op tafel kwam. Een smakelijke groente die de laatste tijd weer her en der te koop is. Ik kocht zelfs biologische pastinaak uit Holland!
De pastinaak is een echte wintergroente, de oogst begint in november en gaat door tot in februari, het is nu dus de tijd om eens pastinaak te eten. Vorige winter maakte ik al een een ovenschoteltje van geraspte pastinaak, dat vonden we toen wat zoet. Gisteren maakte ik puree van pastinaak en aardappel;
2 flinke pastinaakwortels
2 grote, kruimige aardappelen
een flinke klont boter
scheutje room, peper en zout.
De wortels schillen en in blokjes snijden
De aardappel idem.
Zet de pastinaak op met water en wat zout en kook ze 10 minuten. Voeg de aardappelblokjes erbij en kook samen nog 20 minuten.
De kooktijd kan wat verschillen, aardappel en pastinaak moeten gaar zijn. Dan afgieten en door de pureeknijper. De boter toevoegen en eventueel wat peper, even goed doorroeren en opdienen. wij vonden de haas van gisteren er prima bij smaken.
We dronken er de Wine Blogging Wine bij. En dat ging, maar daarover morgen mee…