Die Tweede Droom…

wbwlogo
Het is woensdag dus vandaag weer een stukje over de wijn van deze maand. De geselecteerde wijnen voor de editie december 2006 komen uit Zuid Afrika. Het wijnhuis heet Groot Parys en ligt in Paarl. De wijnen heten “Die Tweede Droom”. Ze zijn gemaakt van de Chenin blancdruif en de jaargang is 2005.

De wijnen werden gemaakt van een-en-dezelfde “grondstof”, maar die uit de ene fles heeft alleen een roestvrij stalen vat gekend, en de andere rijpte negen maanden op hout.

De wijnen worden aangeboden voor 14,45 euro (per twee) en de verzendkosten zijn voor de leverancier.
Je kunt ze bestellen bij Wine Matters . Lees meer achtergrondinformatie over deze wijnen op De Wijnerij, het weblog van Ed. Hij organiseerde deze proefronde en koos ook de wijnen uit

Vorige week proefden we de wijn uit het roestvrijstalen vat, vandaag dronken we “Die Tweede droom” op hout gerijpt. We dronken de wijn bij de dorade uit de oven en we waren allebei zeer tevreden over de combinatie. Wellicht ook de de laurier bij de vis die de combinatie speciaal maakte? Wij waren in ieder geval heel tevreden. Een simpele vis, zeker geen simpele wijn. Een mooie zachte geur.

13 december .2  2006 009

Het kwam er tot nu toe niet van om de twee soorten naast elkaar te proeven en Paul vond de unoaked zó lekker dat de fles op was vóór we een fatsoenlijk proefschrijven konden maken. We dronken de unoaked bij kalfsreepjes met kaas en waren verrast door de combinatie. Een mooi geurende wijn, zacht, geen hinderlijk zoetje, fris.

Paul vind in eerste instantie de unoaked het lekkerste, ik prefereer voorlopig de oaked, maar ik wil de twee wijnen naast elkaar vergelijken. We hebben maar gauw wat nieuwe proefflessen besteld. De komende week zal er meer rust in huis zijn om een weloverwogen oordeel te geven.
We wachten gewoon even tot de bestelling binnen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *