Nuits Saint Georges…

14 december .2  2006 003

We zitten in de kou. Onze verwarming heeft het begeven. De Jongste Bediende deed nog zijn uiterste best om een en ander aan de praat te krijgen, maar het bleef oplapperij van zeer tijdelijke aard. Het komt er op neer dat we af en toe even kunnen stoken, zodat de temperatuur niet helemaal onder 10 graden zakt. Morgen zullen we stappen ondernemen aangaande een nieuwe ketel, voor nu is het een kwestie van dikke truien, extra sokken en een reseve dekbed.
Ook beroepshalve was het een rommeldag: ik kom uit de wacht en Ellen leidde Oesbeken rond in de bieb en gaf in de avonduren nog een paar workshops. Van gewoon eten kwam weinig, brood was ons deel.
Marleen bracht echter een mooi boerderijkaasje mee uit Bladel en roomboter van weer een andere nering uit die buurt. Heerlijk. Het Kind kwam ook nog even langs.
Enfin…, eenieder is intussen vertrokken en wij openen nog een fles. We blijven namelijk op tot twaalf uur, want dan gaat mijn verjaardag in.

De fles kochten we tijdens de zomervacantie in Bourgogne.
Het is een 2000 Nuit-Saint-Georges Premier Cru Les Porêts van wijnhuis Antonin Rodet.
Natuurlijk geurt de wijn naar bessen, maar verder is het allemaal heel complex. Kruiden, gemaaid gras, hooi. Ellen en ik ruiken verschillende accenten, maar we zijn het er over eens, zo iets lekkers ruik (en drink) je slechts een enkele maal in een een jaar. De smaak is robuust, en toch zacht.
Was het maar altijd verjaardag.

© paul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *