Feestelijke lunch voor de jarige; kip met trompette de mort. Kippenpootjes, natuurlijk van de Sumiranboerderij, met gedroogde paddestoelen. Trompette de la mort (Ned: Hoorn van overvloed) is een cantharelsoort. Deze paddestoel is (in tegenstelling tot de gewone cantharel) goed te drogen en geeft een heerlijke geur en smaak, aards en “romig”.
Voor vier personen, 2 drumsticks per persoon
een handje vol gedroogde trompette de la mort, een half uurtje weken in lauwwarm water.
1 uitje en twee teentjes knoflook
scheutje witte wijn
1/8 room
boter
Braad de kip aan in wat boter. Voeg ui en knoflook toe en laat even meebakken. blus dan af met wat witte wijn en voeg de geweekte paddestoelen toe. Doe ook het weekwater van de paddestoelen erbij.
Laat de kip zo ongeveer 30 minuten zachtjes garen. Voeg dan de room toe en stoof nog 10 minuten door zodat de room wat kan indikken.
We aten er wat brood bij. Een stukje Stilton met een glas port toe.
En koffie met chocoladecake.
Vanavond gaan we uit eten, verslag daarover later.