Kastanjehof Gemert…

15 december 2006 026

Gisterenavond aten we in restaurant de Kastanjehof in Gemert. De jongste Bediende en Marleen tracteerden ons op een diner. De Kastanjehof is een mooie statige villa en de sfeer binnen in het restaurant is precies wat je zou verwachten; smaakvol ingericht, goede stoelen, mooi gedekte tafels. In de laatste Lekker stond een negatieve recentie, maar onze ervaringen gisteren waren bijzonder goed!
We werden verwelkomt met een amuse van stukjes haasfilet op perengelei, lekker.
We kozen na lang overleg het vier gangen menu met het wijnarrangement. Marleen eet uit principe geen wild en lust geen schaal- en schelpdieren, dan wordt het dus moeilijk. Alle bewondering voor de vriendelijke bediening die de boodschap naar de keuken overbracht, en alle bewondering voor de kok die er toch iets moois van maakte voor Marleen.
Het eerste gerecht was een salade van krab en ruccola met wat tagliatelle en een mooie krabsaus.
Marleen kreeg carpaccio van runderhaas met wat salade en flintertjes kaas.
We dronken er een witte Chardonnay uit Zuid Afrika bij, prima.
Daarna kregen we fazantenborst op hete bliksem en wat zuurkool, een glas rosé begeleidde dit gerecht.
Marleen kreeg een bordje met zelfgemaakte tagliatelle met een stukje op de huid gebakken rode mul en wat tomaatjes.
Het hoofdgerecht bestond voor ons uit hertenbiefstuk in rode wijnsaus met als garnituur aardappelpuree, spruitjes en een stoofpeertje. Prachtig mals hertenvlees, een waar genot.
Marleen at een kalfsbiefstukje, ook mooi mals, precies goed gebraden.
We dronken er een glas rode Rioja bij. Een goede combinatie en alle bewondering voor het mooie vlees, smakelijk, precies goed gebraden, lekkere wijnsaus.
15 december 2006 017
Tot slot het dessert, speciaal voor de verjaardag van Paul vuurwerk en een mooie opgemaakt bord met een in chocoladeletters geschreven wens, een chocoladecakeje, wat ijs en een vanillemousse. We dronken er een glaasje Grand Marnier bij.
Natuurlijk heeft De Jongste Bediende ook hier kennissen en na wat heen en weer gepraat mochten we zelfs een kijkje in de keuken nemen! Leuk om ook die kant van een restaurant te bekijken!
We beleefden een hele genoeglijke avond en we hebben heerlijk gegeten in een mooie entourage.
Dank aan Vincent en Marleen!
We twijfelden even of we na dit diner nog zouden gaan schaatsen op de zojuist geopende ijsbaan, maar hebben daar toch maar van afgezien en zijn gewoon naar huis gegaan waar we nog tot diep in de nacht gediscusieerd hebben over van alles en nog wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *