Kaasfondue…

28 december 2006 004
Kaasfondue, daar had ik zin in vandaag! Pestweer buiten, binnen lekker knus met de kaarsjes aan.

Wij hebben allebei een hekel aan geknoei aan tafel; gourmetten, steengrillen enzovoorts is aan ons niet besteed. Ik herinner me nog de dagen toen ons Kind nog klein was, vleesfondue was helemaal “in”. Dat wilde het Kind ook wel eens. Ik stond doodsangsten uit met die hete olie op tafel, en het resultaat was nou ook niet je dát; vlees in olie gebakken met kledderige sausjes! Alleen voor kaasfondue maken wij een uitzondering. Dat vinden wij allebei zo lekker dat we het gepeuter aan tafel voor lief nemen. Sterker nog, we vinden het wel gezellig. Maar kaasfondue is dan ook gewoon klaar als het op tafel komt, je hoeft er alleen maar stukjes brood in te dopen. Redelijk veilig en, mits je goede kaas gebruikt ook heel lekker!!!
voor vier personen
1 teentje knoflook, pellen en pletten met een mes
500 gram kaas (100 gram Emmenthaler, 150 gram Gruyère, 250 gram Comté), grof geraspt (wel zelf raspen, vlak van te voren. Supermarkten proberen droge restanten voorbewerkt voor veel geld te verkopen! Niet doen, dat is niet lekker)
3 dl droge witte wijn
nootmuskaat, peper
2 theelepels maizena
1 eetlepel Kirsch
Doe de knoflook en de wijn in de fonduepan en zet die op een zacht vuurtje (het beste aardewerk, die zetten minder snel aan)
Roer beetje voor beetje de kaas erbij en laat langzaam smelten. Als het begint te pruttelen de maizena aanmaken met de Kirsch en bij de kaasmassa doen. Goed roeren, nootmuskaat en peper toevoegen en even door laten pruttelen.
Serveer de fondue met een mooie salade en stevig brood.
28 december 2006 001
Espresso toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *