Glazen stop…

wbwlogo

Het is de voorlaatste woensdag van de maand, dus nog iets te vroeg voor een eindoordeel voor de WBW-wijnen van deze maand. Wil je alsnog mee doen dan kun je je reactie kwijt bij het Ministerie.
.Ik kom nog even terug op de wijn van WBW, editie december. Het betrof toen witte wijnen uit Zuid Afrika van het wijngoed Groot Parys in Paarl . Het Ministerie had in de loop van de maand nog wat van die wijn bijbesteld. Als een soort bonus kregen we er een fles Die Tweede Droom Chardonnay bij geleverd. Het betrof een hele mooie wijn, verzekerde ons de importeur. Afgelopen weekend dronken we hem.
Het was een mooie wijn. Hij deed ons denken aan de Bourgognes die we van de zomer dronken in Frankrijk. Fruitig, zacht en vol. (Een typisch smaakje in de afdronk, bijna metalig. Het stoorde me niet echt en de andere proevers hadden er helemaal geen last van.)
Maar waar het om gaat: De Dop.
Onder de capsule verwacht je een kurk, kunststof of natuur, maar een kurk.
Na het verwijderen echter van de capsule bleek er een glazen stopje op de fles te zitten. Dankzij een rubberen ringetje was de wijn toch prima afgesloten. Je kon de glazen stop zo lostrekken en na gebruik van een deel van de inhoud van de fles weer perfect afsluiten. Nooit gezien, dit systeem.
Geen slecht systeem ook, lijkt me, maar waarschijnlijk een stuk duurder dan kurk, en dat betaal je als consument toch mee. Een ander nadeel was dat de flessenhals van de Tweede Droomfles aanmerkelijk afwijkt van wat gangbaar is. Het stopje is op geen andere fles te gebruiken.
Kortom: luxe innovatie, leuk om gezien te hebben, maar geef ons maar een kurk.

20 januari 2007 008

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *