Eend met pruimensaus…

 

eend

Het is een beetje rare werkweek voor mij. Onze mediatheek heeft afwijkende openingstijden omdat bijna alle studenten tegelijk op stage zijn. In die weken plannen we allerlei scholingen, vergaderingen enzovoort. Ik begin wat later en werk wat langer door, kortom ons hele schema ligt in de war. Vandaag was ik extra laat en we hadden geen zin meer in koken. Een pizza halen is een optie maar we besloten maar weer eens pekingeend te gaan eten in Beek en Donk. Een Chinees restaurant waar nog aandacht is voor liefhebbers van iets anders dan wokken en buffetten. Je kunt er nog gewoon á la carte gerechten bestellen, en dat is al heel wat hier in de buurt. De meeste Chinese restaurants hebben alleen nog aandacht voor wokpartijen en buffetten. Ik vind het vreselijk om met mijn bordje in de rij te staan aan zo’n buffet, en wokken,.. laat maar.
Restaurant Paradijs in Beek en Donk heeft supergoeie gegrilde eend met pruimensaus op de kaart staan. Wij komen er regelmatig en eten altijd hetzelfde; de eend met pruimensaus. En altijd prima kwaliteit, vriendeljke bediening, mooi opgediend eten, rustige atmosfeer, rekening goed in verhouding.
Wat wil een mens nog meer na een lange dag?
De foto is van december 2005, toen aten we hier hetzelfde menu. Vandaag had ik geen fototoestel bij me.
Kopje espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *