Viskoekjes en salade…

 

11 juni 017

Het was een bijzonder rommelige dag vandaag. Het begon vannacht al met onweer en een fikse regenbui. Ik dacht eens vroeg naar bed te gaan, net toen het begon te donderen. En als het onweert moet ik hond Max beschermen! Onze trouwe waakhond blaft de hele buurt bij elkaar als er een krantje in de brievenbus valt maar als er ook maar één bliksemflits of donderknalletje valt kruipt onze trouwe verdediger achter mij aan als een kleine puppie. Toen stond er ook nog een plas regenwater in de slaapkamer en moest ik dweilen! Gevolg een korte nacht en een lange dag.
Paul was toe aan een uitslaapdag dus werd het een eenvoudige, late maaltijd.

Ik besloot van de restjes van de bacalao van gisteren iets smakelijks te maken. Restjes moeten ook op maar het moet wel lekker zijn.
Ik had gisteren al de vis, aardappeltjes en saus bij elkaar gedaan. Het grootste gedeelte van het vocht kreeg hond Max over zijn brokken.

Vandaag heb ik de restjes gepureerd met de staafmixer.
Ik deed er nog wat zout en peper bij en een flinke handvol peterselie. Vervolgens heb ik er een eidooier doorgemengd en er een soort platte koekjes van gevormd.
De koekjes rolde ik even door wat bloem, daarna door een losgeklopt eiwit en als laatste door paneermeel.
Ik frituurde de koekjes 4 minuten in olie en liet ze even uitlekken op keukenpapier.

11 juni 021

We aten de viskoekjes met een mooie salade en wat brood, al met al een prima maaltijd.

Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *