Schouderkarbonaden met tomaat en rozemarijn…

 

22 juni 2007 058

Schouderkarbonaden, natuurlijk van de Sumiranvarkens,  met veel verse zomerkruiden, daar had ik zin in vandaag. De rozemarijn is weer hersteld van de bloei en is geuriger dan ooit. De oregano staat er prachtig bij en de potten basilicum die ik in de winkel kocht komen buiten in een grote pot ook weer tot groei. Een mooi gerecht met al deze verse kruiden dus vandaag

voor twee personen

2 schouderkarbonaden (en koop nu eens van een biologisch varken, ze leven aangenamer, maar zijn ook stukken smakelijker!)
zout en versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
1 klein ui en twee teentjes knoflook, fijngesnipperd
4 kleine rijpe tomaatjes in vieren gesneden
een flinke tak rozemarijn, wat oregano, basilicum, tijm alles van steeltjes ontdaan en fijngehakt
1 kopje bouillon

Braad het vlees rondom aan in de olie en voeg ui en knoflook toe, bak even om en om. Doe er dan de stukjes tomaat bij en de verse kruiden. Laat even stoven en doe er de bouillon bij.
Het vlees wordt heerlijk sappig en kruidig als je het zo een klein uurtje laat stoven.

Wij aten er gegrilde nieuwe aardappeltjes bij. De aardappeltjes even bijna gaar koken, van de schil ontdoen en in stukjes snijden. Een ovenschaal met wat olie bestrijken, de aardappelstukjes vermengen met veel verse rozemarijn, zeezout, en fijngesneden knoflook. Giet er nog wat goede olijfolie over en zet het schaaltje 10 minuten onder de grill.
Grill in een ander schaaltje tegelijkertijd een paar mooie rijpe tomaatjes met wat olijfolie, knoflook en grof zeezout

Espresso toe!
@ ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *