Het is hier natuurlijk een gezelllig puinzooi zo vlak voor de vakantie. We moeten allebei nog even werken maar we willen ook al inpakken en wegdromen naar de vakantiebestemming. Het weer werkt ook prima mee; pestweer, koud nat en winderig. Je krijgt zo al snel zin in warmere oorden.
Echte uitgebreide maaltijden ga ik niet meer maken. We eten maar zo’n beetje wat er nog in huis is.
(De Jongste Bediende en PR Manager zijn denk ik niet zo gesteld op onze oude voorraden, dus probeer ik alles maar netjes op te maken en opgeruimd achter te laten)
Vandaag dus spaghetti carbonara, maar dan iets anders, met wat ik nog in huis had.
Voor twee personen en één hond;
250 gram spaghetti
voor de saus;
4 teentjes knoflook, gepeld en geplet
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn
100 gram spek (ik gebruikte 50 gram spek en 50 gram gekookte hamvan de Sumiranboerderij, voor Carbonara moet je eigenlijk pancetta gebruiken)
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels vers geraspte zeer oude Goudse kaas
flink wat vers gemalen zwarte peper
2 flinke eieren
een handvol fijngehakte platte peterselie
Doe de olie in een pan en smoor daarin de teentjes knoflook tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de pan en bewaar ze.
Bak nu het spek in de olie zachtjes tot het knapperig is, vis het spek uit de pan en voeg de wijn en de stukjes ham toe.
Kies een mooie vuurvaste schaal waar je de spaghetti in gaat serveren.
Breek daarin de eieren, klop ze los en meng de kaas erdoor.
Kook intussen de spaghetti bijna gaar, giet ze af en meng ze met een beetje kookvocht door het ei/kaasmengsel.
Breng de saus met de hamstukjes opnieuw aan de kook en giet dit over de pasta. Schep alles snel om en om.
Bestrooi met veel peper en peterselie en schik de stukjes spek daarop.
Voor de liefhebbers serveer je er de goudbruin gebakken teentjes knoflook bij.
Vooraf aten we een flinke salade met stukjes gerookte zalm.
Espresso toe!
@ ellen