Opperdoezer Ronde, kip en sperzieboontjes…

 

opperdoezer ronde

Ons huishouden is nog niet helemaal op orde na onze vakantie en het interview van gisteren. Er is toch altijd weer een hoop uit te pakken, te wassen en op te ruimen na zo’n paar weken vakantie. Ook de boodschappen moeten gedaan worden, gewoon weer bij onze eigen Albert. Dat valt natuurlijk gruwelijk tegen na een paar weken in van die Giga-supers en die prachtige Franse markten.
Boven mijn verwachting had Albert vandaag zowaar boontjes van Nederlandse bodem en Opperdoezer Ronde, een mooi soort Nederlandse aardappeltjes.

De biologische kip van de Sumiranboerderij die ik voor gisteren bestemd had ( en uit de diepvries gehaald)  was niet opgebonden. Ze vriezen de kipppen daar languit in en ik wist niet of het me wel zou lukken de kip fatsoenlijk op te binden. Om op zeker te spelen heeft Paul in Helmond nog snel een andere biokip gekocht. Voor vandaag had ik dus een prima kip, die heb ik gewoon gegrild in de oven. (het opbinden lukte eigenlijk best, en de Sumirankip was ook stukken smakelijker, weer wat geleerd!)

Een zakje Opperdoezer Ronde.
De opperdoezer Ronde goed afgeboenen en gehalveren ( ze waren maar klein, de grotere exemplaren sneed ik in vieren).
De aardappeltjes tien minuten koken, afgieten en daarna in de olijfolie met wat blaadjes rozemarijn mooi goudbruin bakken. Bestrooi ze met wat vers gehakte peterselie.

24 juli 2007 004

De sperzieboontjes, ongeveer 400 gram voor twee personen, schoonmaken (deze waren echt mooi vers, dan hoef je er nauwelijks iets af te snijden)
Kook de boontjes tien minuten. Spoel ze af onder ijskoud water, dan blijven ze mooi groen.
Smoor een geplette teen knoflook in wat olijfolie en doe er een of twee in blokjes gesneden tomaat bij.
Laat nog even smoren, voeg dan de boontjes toe en laat ze even meesmoren.

Een smakelijke maaltijd vandaag en gewoon alles van Nederlandse bodem!
Met natuurlijk espresso toe.

We misten vandaag een lekker stukje kaas. Wat is dat toch een mooie gewoonte om er de maaltijd af te sluiten! Helaas even niet op voorraad.
Over de kazen waar we in de vakantie van genoten binnenkort meer op dit weblog!
©  ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *