Kippenlevertjes met pasta…

 

25 juli 2007 003
Alweer kip? Ja dus!
We aten maandag kip, gemaakt voor het interview, gisteren kip, omdat ik nog een kip over had van maandag, en vandaag had ik zomaar zin in kippenlevertjes.
Moet kunnen drie dagen kip. De beroemde kok van Napoleon sloot eens een weddenschap af dat hij een heel jaar lang, elke dag kip klaar zou maken, én, dat dat niemand zou vervelen. Verhalen vertellen dat dat hem inderdaad gelukt moet zijn!
Drie dagen achter elkaar kip kan dus best! Vooral omdat dit gerecht zo heel anders is dan de gestoofde kip van maandag en de gegrilde kip van gisteren.
Ik beschreef dit recept al eens eerder op dit weblog. Het is een recept dat Elizabeth David leerde maken in Italie.

Ik had in de diepvries nog wat levertjes van biologische kippen liggen. Ik heb ze gekocht in Luxemburg en ingevroren.

Kippenlevertjes met pasta.
Voor vier personen;
400 gram spaghetti
150 gram kippenlevers, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
100 gram ham of coppa in fijne reepjes gesneden
4 teentjes knoflook, geplet in zout en fijngehakt
1 citroen, wassen en de schil fijn raspen
200 gram vers geraspte  Parmezaanse kaas
zout, peper, nootmuskaat
1 1/2 dl olijfolie
1 heel ei en 4 eidooiers

Doe de olie in een wijde pan en bak hierin de levertjes, voeg de ham toe, de knoflook, zout, versgemalen peper en de schil van de citroen. Bak en blijf omscheppen. Het bakken van de levers mag hooguit 3 minuten duren anders worden ze taai.
Klop in een grote kom de eieren, voeg de kaas erbij en een snuifje nootmuskaat.
Kook intussen de spaghetti al dente en giet ze af. Er mag wat kookvocht achterblijven dan kan de pasta niet gaan plakken en je krijgt een mooie romige saus.

Haal de levertjes van het vuur en giet het ei-kaasmengsel erbij. Meng er dan snel de pasta door en schep alles goed om en om, alsof je een salade mengt.
Dien meteen op op voorverwarmde borden.

Wij aten vooraf een mooie zomerse salade van gewone groene kropsla, aangemaakt met wat goede olijfolie, notenazijn, wat zout en peper en een uitje en een tomaat.

De kropsla is nu op zijn best, profiteer daarvan. Waarom zou je zakjes gesorteerde slappe sla kopen als er van die mooie kroppen, voor veel minder geld ook nog, in de winkels liggen?

Espresso toe.
©  ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *