Salade met boontjes, spekjes enzovoorts…

salade van sperziebonen...

 Ik had nog wat (ongekookte) sperzieboontjes van gisteren over, er waren nog eieren uit Luxemburg, mosterd uit Beaune, notenazijn uit Beaune, tuinkers, sla en een stukje spek kocht ik vers vandaag. Zo kun je een mooie zomerse salade maken.
Wij eten nog een beetje “Frans”, eerst een voorgerecht en de groente apart van het hoofdgerecht opgediend. Dat vinden wij eigenlijk altijd wel zo lekker.

Eerst dus vandaag een salade.
voor vier personen:
Kook 300 gram sperzieboontjes 10 minuten in kokend water, giet ze af en spoel ze met koud water.
75 gram ontbijtspek in blokjes, even uitbakken
2 eieren hardgekookt, gepeld en in vieren gesneden
1/2 bakje tuinkers
1 kleine ui in ringen gesneden
kropsla, gewassen en in stukken gescheurd
maak een dressing van;
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel notenazijn
1 theelpel mosterd
peper en zeezout.

Schik alle groenten, de eieren en spekjes op een mooie schaal.
Giet de dressing erover en schep alles voorzichtig om.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *