Deze foto heb ik gewoon gemaakt, hier in ons huis, deze avond. Maar ik vind de dat foto eruit ziet alsof het een plaatje is uit een kookboek uit de jaren vijftig. Nostalgisch eten dus? Of gewoon een varkenshaasje? Of is een varkenshaasje al nostalgisch?
Had ik er eigenlijk een rood, blauw, zwart-wit, of weet ik wat voor filter over moeten fotoshoppen?
En moest ik eigenlijk niet een vierkante schaal gebruiken, en dan het vlees er in een torentje op schikken (twee plakjes dan wel), met daar bovenop een dekentje van cantharellen, een streepje saus en een mousse van…
Eten moet naar mijn idee toch ook gewoon eetbaar blijven, dus geen fratsen op onze tafel; heel klassiek, varkenshaasje met gebakken cantharellen.
voor twee personen
1 mooie grote varkenshaas, natuurlijk van een varken van onbesproken gedrag
15 minuten rondom bakken in een mengsel van olijfolie en boter
Het haasje uit de pan halen en warmhouden.
De resten in de pan losroeren met een beetje droge witte wijn.
Een deel van de gebakken cantharellen erbij doen en een scheutje room.
Even in laten koken.
Het varkenshaasje in plakken snijden en op een schaal leggen. De cantharellen eromheen schikken. De saus er apart bij serveren.
Wij aten er vanavond een salade bij en in de schil gekookte aardappeltjes.
Natuurlijk espresso toe.
@ ellen