Kleine voorgerechtjes ( dinertje voor 12 personen)

 

tomaat mozzarella

Ik zou nog wat uitgebreider schrijven over het dinertje met de collega’s van Paul, maar het zit vandaag niet mee. We zijn al de hele ochtend met klusjes bezig; nog wat opruimen van het feestje, de stoelen onder het afdak zetten, lege flessen in een kratje bergen, en toen moest Hond Max in bad! Ik ben niet zo voor het wassen van honden maar hij had gisterenavond in iets heel smerigs rondgedraaid. Onder de douche dus! Dat was een hele onderneming, Max is er nog helemaal beduusd van. Daarna de badkamer poetsen enzovoorts. Toen ik alle foto’s verzameld had en ze op Flickr wilde zetten lag internet eruit! Maar goed, alles lijkt weer te werken.

We aten met elf mensen vrijdag, ik had gerekend op twaalf, dus er was meer dan genoeg van alles.
We starten de maaltijd met een paar kleine hapjes. Ik heb drie schalen gemaakt met verschillende hapjes zodat iedereen ze zelf op de bordjes kon scheppen.

Een schijfje tomaat, blaadje basilicum, een een plakje buffelmozzarella. Beetje peper, zeezout en een drupje olijfolie erover.

artisjokken1

Artisjokkenhartjes (uit blik), middendoor snijden, goed uit laten lekken en op een schaal schikken.
Maak een mengsel van olijfolie, wat citroensap, geperste knoflook en flink wat peterselie en giet dat over de artisjokken.

bruchetta

Crostini, een paar gedroogde tomaatjes en wat zwarte olijven heel fijn hakken. Mengen met olijfolie en wat heel fijn gehakte knoflook. Een oud stokbrood in dunnen schijfjes snijden en met het mengsel besmeren.  De crostini even in de hete oven knapperig bakken.

(de foto van de crostini is gemaakt vóór ze in de oven gingen. De kwaliteit is helaas niet zo best)

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *