Spaghetti…

 

pasta 002

Voor de avondmaaltijd maakte ik een eenvoudige  pastasaus.
Gewoon een uitje in de pan, twee tenen fijngehakte knoflook erbij, goed varkensgahakt en een paar in blokjes geneden tomaten. Ik kruidde het mengsel met wat oregano en een kneepje uit de tube.

Er stond nog een pesto-achtige saus met olijvenpulp en gedroogde tomaten, daarvan gebruikte ik twee theelepels. Alles uit de losse pols. Afgemaakt heb ik het gerecht met peper en zout. Een tijdje sudderen en klaar was mijn saus.
Ik kookte de pasta en schepte die door de saus. Een bak sla completeerde de maaltijd.
We dronken een Merlot uit Chilie. (Waar kwam die fles nu weer vandaan?)
Tome de Savoye toe en daarna espresso.

We kochten vorige week een fors brok Parmasaanse kaas. Ik mag die graag raspen op de simpele zeskantige rasp. Dat gaat snel, handig en efficiënt. Onmisbaar, die Parmasan. Ten minste bij eenvoudige pastagerechten.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *