Mosselen…

 

mosselen 011

De Jongste Bediende en Marleen hebben vakantie, een soort werkvakantie. Ze bouwen ijverig verder aan hun huis; schilderen, planken leggen en vooral keuzes maken hoe het verder moet. Druk, druk ,druk! Het eten schiet er wel eens bij in, en dan vooral mosselen… De Jongste Bediende las vorige week over de mosselen op dit weblog en was helemaal verkocht…

Dus vandaag een grote pan mosselen voor de ijverige vakantiewerkers. Helaas voor Marleen, zij lust geen mosselen.
Ik maakte voor haar een visschoteltje;
Voor één persoon
2 kleine, of één grote filet van zeebaars
1 klein klontje boter
peper en zout
room
witte wijn
mosterd
1 jonge prei, gewassen en in flinterdunne reepjes gesneden.
De prei even aangesmoord in een klontje boter.
Dan een scheutje room erbij, een klein lepeltje mosterd en wat witte wijn.
Schik de preisaus in een vuurvaste schaal en leg de visfilets erop.
Naar smaak peper en zout erbij en dan 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden.

Voor de rest een simpel etentje, mosselen en frietjes. De frietjes dit keer wel zelf gesneden- en gebakken, en dat smaakte stukken beter dan de prefab-friet.
Goeie mosselen ook, niets te klagen…Behalve dan…zie volgend artikel

Espresso met een Zweeds chocoladepaardje toe, thee voor Marleen.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *