Kersttip 9: konijn met kappertjes en tomaat…

 

konijn met kappertjes en tomaat 002

Ik schreef het zojuist, voor ons vanavond konijn. Een gewoon Nederlands konijn, je kunt er alle kanten mee op; konijn in Rodenbach bier, konijn metwitte wijn en zwarte olijven, konijn met artisjokken, en ga zo maar door. Vandaag maar eens een konijn met een mediterraan tintje. Je zou dit gerecht heel goed met kerst kunnen serveren, geef er dan bijvoorbeeld broccoli bij en een puree van aardappelen en knolselderij.
Wij aten er vanavond pasta bij, bavette nr 13, een smalle, dunne, platte pasta. Met de saus was dat een complete maaltijd.

Voor twee personen (maar heel goed voor meer mensen te maken, neem per persoon een achterbout van een tam konijn en maak wat meer saus door het toevoegen van meer wortel, tomaten en bouillon.)

2 achterbouten van tam konijn
olijfolie
2 gedroogde pepertjes
olijfolie
1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt
een halve winterwortel in kleine stukjes
50 gram gedroogde tomaatjes
1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid tomatenpulpo (uit een fles, zónder toevoegingen)
1 laurierblad, 1 takje tijm zout, peper
5 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes

Het konijn rondom bruin braden, de ui, de knoflook, de pepertjes en de wortel erbij doen en even meesmoren. De kruiden toevoegen en de witte wijn. Alles aan de kook brengen en de tomatenpulp erbij. Even voorzichtig roeren en het vlees zo, ongeveer 1 uur, zachtjes laten stoven. Voeg zonodig nog wat bouillon toe. Dan de ansjovis en de kappertjes erbij doen.
Opdienen met wat vers gehakte platte peterselie.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *