Nachteten…

 

nact 006

Mijn vrije dagen zitten erop. De komende zeven nachten zal ik weer present zijn op mijn stek in Nijmegen. Voor het eerst in lange tijd begin ik niet op maandag. De donderdag wordt de komende tijd mijn startdag. Maar eens kijken hoe dat bevalt…
Zoals te doen gebruikelijk bereid ik me een beetje voor op zo’n week. Ik sla wat blikjes vis in en wat fris. Denk daar wat sla of ander groen bij, een stuk kaas en een bete brood en je hebt een beeld van mijn nachtelijke maaltijden.
Instituten zijn ertoe over gegaan om de maaltijden voor nachtdiensten af te schaffen. Vreemd eigenlijk. Je werkt negen uren zonder onderbreking, er zijn geen pauzes en er is niemand die even op je toko past zodat je naar de bedrijfskantine kunt. (Die overigens niet open is natuurlijk.)
Ik vind het wel best hoor. Ik eet mijn warme maaltijd thuis, voordat ik ga werken. Ik kan ‘s nachts met een lichte maaltijd toe, en die stel ik net zo lief zelf samen. 
Nieuw is de espresso. Vroeger dronk ik die elke nacht, maar om een of andere reden is dat ritueel verdwenen. Tijd om een en ander weer in ere te herstellen.
Nu ga ik de laatste rommel van de feestdagen naar het stort brengen, de Jongste Bediende bezoeken en daarna Ellen ophalen in Eindhoven.
En dan is het alweer tijd voor een lichte maaltijd en een paar uurtjes slaap-in-voren.
Reken maar, ik ben er klaar voor…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *