Kippenragout met paddestoelen…

 

kippenpasteitje 002

Ik weet niet of het overal zo’n pestweer is maar hier is het nu al twee dagen van dat weer dat je de deur niet uitgaat. Snel een rondje met de hond en dan lekker op de bank met een mooi boek. Liefst een pan geurige soep op het vuur en een taart in de oven. Die taart, daar ga ik dadelijk aan beginnen…
Gisteren maakte ik kippenbouillon. Ik had nog wat biologische kippenvleugeltjes in de diepvries en trok er een flinke pan bouillon van. Hond Max kreeg de velletjes en de drelletjes. Het vlees verwerkte ik in een ragout.

voor vier personen;
60 gram boter
1 uitje, fijngesneden
250 gram champignons
4 eetlepels bloem
bouillon
gaar kippenvlees, fijngesneden, (ik gebruikte ongeveer 1 kilo vleugeltjes, moeilijk te zeggen hoeveel vlees hiervan overblijft)
flink wat versgemalen peper, een eetlepel peterselie

De champignons in partjes snijden en met het uitje even aanbakken in de boter.
Dan de bloem erbij en goed roeren tot alle klontjes weg zijn. Voeg er de bouillon beetje voor beetje bij tot de ragout de juiste dikte heeft. Laat nog even goed doorpruttelen en doe er het kippenvlees bij, de peper en peterselie.
Ik had nog pasteibakjes op voorraad. Die moeten 10 minuutjes in de oven op 160 graden. Je kunt de bakjes natuurlijk ook zelf maken.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *