Aspergemarkt en historische optocht in Gemert…

PICT0014

Wie nu eens wil proeven hoe heerlijk de Brabantse asperges zijn zou morgen kunnen afreizen naar het dorp waar wij wonen; Gemert. Morgen wordt in ons dorp de jaarlijkse aspergemarkt gehouden.
Acht aspergetelers’ uit de gemeente Gemert-Bakel, verenigd in het samenwerkingsverband Vrije Heerlyckheid Asperges organiseren de markt. Natuurlijk zijn er asperges te koop, kersvers gestoken, maar er je kunt er ook aspergehapjes proeven, een glas wijn drinken of kijken hoe zo’n schilmachine werkt. Plaatselijke beroemdheden gaan met elkaar de strijd aan wie het snelste en het beste met de hand kan schillen en er zijn nog veel meer activiteiten rondom de asperge.
De markt wordt gehouden vanaf 11.00 uur op het Ridderplein.

Het Boerenbondsmuseum Gemert organiseert deze zondag voor de vijfde maal een Historische optocht. Dit jaar heeft de optocht het thema “Zoals ut vrûger war” meegekregen. 70 deelnemende groepen geven een indruk van het leven in ons dorp aan de rand van de Peel zo’n 100 jaar geleden. Ketellappers, marskramers, landlopers, toddelboeren en scharensliep trekken langs in fraaie karren, rijtuigen of gewoon te voet.

PICT0041     PICT0039

PICT0075    PICT0044

De optocht vertrekt om 14.00 uur vanaf het Ridderplein in Gemert.

En wie daarna nog niet genoeg kan krijgen van ons mooie dorpje moet beslist even naar Café Dientje Daar wordt vanaf 15.00 uur met een spetterend optreden van de Dames Mik het twee-jarig bestaan gevierd!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *