Verse kapucijners met spekjes!

kapucijners met spekjes

Eindelijk, verse kapucijners vandaag! gekocht op de markt in Helmond.

Het is eigenlijk heel vreemd, als je bedenkt dat wij in een dorp wonen, in
Brabant, rondom in het groen, en dat in dat dorp van ons bijna geen verse,
Nederlandse, groenten meer te koop zijn. Ja, de plaatselijke AH biedt peultjes
aan, uit Zimbabwe, asperges uit Peru, boontjes uit Kenia en een paar verlepte
tuinbonen uit Holland. Als ik de laatste tijd verse groenten uit eigen land wil
kopen kan ik het beste maar naar de Lydl gaan! Ook bij de andere supermarkten in
ons dorp veel zakjes sla, kant-en-klaar maaltijden en dat soort spul. Maar wat
ik lekker vind deze tijd van het jaar; peultjes, kapucijners, verse doperwten,
zomer biet, snijbiet, postelijn en ga zo maar door…
Niet te koop hier! Waar
zijn toch die groentenwinkels gebleven?

Vandaag dus maar weer eens naar de markt in Helmond. De mooiste markt van het
zuiden zeg ik altijd en dat bleek maar weer eens; we troffen een overdaad aan
postelijn, snijbiet, rode zomerbietjes mét lof, doperwtjes, spinazie,
kapucijners, tuinboontjes, worteltjes, nieuwe aardappeltjes, kersen, aardbeien,
platte perzikken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij gingen met een volle
boodschappenkar, heel tevreden, weer naar huis!

En vandaag aten we natuurlijk eerst van die lekkere verse kapucijners. Eerst
even doppen, of, zoals ze hier zeggen peulen, pölen?  Marleen kan dat heel goed,
in zeer hoog tempo werden de erwten uit de dop gewipt.
De gedopte kapucijners
gewoon even koken, afgieten en serveren met een paar uitgebakken spekjes erover
met wat olijfolie, heerlijk!

Erbij een paar balletjes lamsgehakt, gestoofd in tomatensaus.
En espresso
toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *