Zomerse salade met een Aziatisch tintje…

pittige salade voor warm weer 016

Het was hier gisteren bloedheet, benauwd, plakkerig weer. Zo’n dag dat je al
bij voorbaat weet dat er een enorme bui gaat komen. Iets roosteren leek me
daarom geen optie. Is het eten net half klaar en dan moet je naar binnen
vluchten. Ik besloot daarom een flinke salade te maken.
Klary Koopmans inspireerde met tot deze heerlijke
zomerse salade. Je kunt er allerlei soorten groenten in verwerken, de Thaise
visssaus geeft er een exotisch tintje aan.

Voor twee personen;
een flinke entrecote, 300 gram mag best
350 gram
sperzieboontjes
1 kropje little gemsla in kleine pluke gescheurd
twee
rijpe tomaten, in plakken gesneden
1 rode paprika
1 ui, heel fijn
gesneden

voor de dressing;
het sap van 1 limoen
4 theelepels Thaise vissaus
2
theelepels olijfolie
1 chilipeper, doorsnijden en het zaad verwijderen, in
fijne reepjes gesneden
1 handjevol fijngehakte verse munt
1 kleine bosje
verse korinader, fijngehakt

Blancheer de boontjes 6 minuten in kokend water, giet ze af en laat ze even
schrikken in ijskoud water.
Prik de paprika aan een vork en houd ze boven een
gaspit tot de buitenkant helemaal zwartgeblakerd is. Laat ze even schrikken
onder koud water en pel dan het vel eraf. De zwarte schil moet er helemaal
afgepeld worden.  Een beetje gepeuter is dat wel maar je houd een heerlijk zoete
paprika over. Bovendien zorgt deze bereidingswijze ervoor dat paprika’s  beter
verteerbaar zijn. Een stuk rauwe paprika kan mij soms nog uren opbreken, als het
vel op deze manier verwijderd wordt heb ik daar geen last van.
Snijd de
paprika doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd hem in grove stukken.

Rooster intussen de entrecote en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd het
dan in dikke plakken.
Verdeel de groenten over twee borden, leg de plakken
entrecote ertussen. Maak de dressing en schep die over de salade. Serveer met
wat brood en een glas koele witte wijn.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *