Een kwarteltje, daar had ik zin in vandaag. Hier in de buurt kan ik ze
nergens kopen dus nemen wij er meestal een paar mee uit Luxemburg. Ze verkopen
daar Prima kwaliteit Label Rouge kwartels. In de diepvries kun je ze best een
tijdje bewaren.
Ook met kwartels kan er van alles mis gaan. Ze worden niet in grote
hoeveelheden gefokt maar zitten soms akelig dicht op elkaar in te kleine hokken.
Bovendien is het belangrijk wat ze te eten hebben gekregen. De Label Rouge
kwartels bieden in ieder geval enige garantie voor ruimte en goed voer. Dat
proef je ook!
Reken per persoon één kwartel.
Snijd ze aan de rugzijde
middendoor en plet ze zodat ze plat liggen. Bak ze dan in geklaarde boter
zachtjes aan beide kanten bruin in ongeveer 25 minuten.
Hak een flinke bos verse peterselie samen met 2 tenen knoflook heel
fijn.
Haal de kwartels uit de pan en strooi in het braadvet het peterselie
knoflookmengsel.
Schep dat over de kwartels en serveer meteen. Geef er wat
brood bij en een mooie salade.
En espresso toe!
© ellen.