Hoe het verder ging…

DSC_0013

Ik kom maar meteen ter zake (wat moet je anders?)…

Twee dagen geleden onderging Ellen een openhartoperatie. Er werden drie omleidingen (bypasses) gecreëerd, waardoor de kransslagaders van haar hart weer in staat zijn min of meer normaal te functioneren.

De hartchirurg was na de operatie uitermate tevreden over het resultaat; de ingreep werd gedaan in het Catharina in Eindhoven.

Ellen op haar beurt krabbelt intussen wat op. Er verschijnen sinds gisteren weer blosjes op haar wangen en het benauwde gevoel laat zich wat meer naar de achtergrond dringen. Pijn heeft ze nauwelijks en de angst van vóór de operatie is intussen van Ellen afgegleden.

Hoe het nu verder gaat hangt af van het herstellend vermogen van Ellens hart. Het idee (en de hoop) van het behandelteam is dat wanneer het hart weer goed gevoed wordt (door de kransslagaders), dat de lekkende hartklep en de vergrote linkerkamer zich weer gaan schikken in hun oorspronkelijke positie.

Intussen is Ellen een hoop gewicht verloren door al het gedoe, écht een hoop gewicht…

We gaan dat oplossen door samen een dieet te ontwikkelen van veel calorieën, gezonde kost en lekker eten. Zoiets moet mogelijk zijn. We gaan er thuis weer een feestje van maken…

Overigens kwamen Ans en Hijn vandaag even hun oplossing voor het gewichtsverlies aanbieden (zie de kopfoto). Met pindakaas kun je overleven, zoveel is zeker…

© paul

10 thoughts on “Hoe het verder ging…

 1. Dag Paul (en Ellen uiteraard),
  Als regelmatig blog-lezer is het mooi om te lezen dat er stappen op weg naar herstel zijn gezet. Nog een weg te gaan maar al kun je het eind van de weg nog niet zien daarom kun je wel welgemoed met de eerste stappen beginnen.
  Ik wens jullie optimisme en een goed herstel, als ook hartpatiënt snap ik de impact van de by-pass operatie. Het kost tijd om dat allemaal te verwerken.
  Hartelijke groet, Herman

 2. wat fijn dat het allemaal achter de rug is, en met jullie plan van aanpak komt het vast weer helemaal goed met Ellen. Heb vertrouwen.

 3. Gelukkig dat alles zoals het nu lijkt goed is gekomen. Goed dat jullie hebben besloten eerder naar huis te gaan. Wie weet zien we jullie nog eens terug. En kunnen wel samen een lekkere, maar gezonde maaltijd koken. Groeten uit de Bourgogne en succes met het herstel. Marion & Nico

 4. En nu op naar een voorspoedig herstel ! Laat er niet teveel verkeerd gewicht aankomen. Dat later weer kwijt zien te raken is niet zo eenvoudig.

 5. Goh fijn dat het weer redelijk goed gaat met Ellen . Idd nog even goed aansterken . Maar dat komt zeker goed .. groetjes de buurtjes ..

 6. Wat een toestanden voor jullie Paul en Ellen…..Ik schrok me rot toen ik het las…
  Paul wil jij namens mij en Gerrie Ellen het allerbeste toewensen en dat zij maar weer snel huiswaarts mag keren.
  Lieve groetjes van ons…

 7. Ik wil Ellen en jullie samen, een snelle beterschap wensen.!! Gelukkig is de medische kunst fantastisch tegenwoordig en jullie samen zijn de beste om de voeding de rest te laten doen!!! Heel veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *