We lopen een beetje achter op dit weblog. Het kwam er gewoon even niet van om
verslag te doen van Eten en Drinken op Het Ministerie. Druk, druk, druk. Met
logeerkind, logeerhond, feestjes, bezoek, Gemerste Jaarmarkt , tussendoor werk,
enzovoorts, enzovoorts.
Ik beloofde nog de restverwerking van het Kemper Hoen te beschrijven. Die was
niet erg spectaculair, ook al wegens druk druk, maar ik schrijf het toch maar
even op. Deze kip was ook de volgende dag heerlijk. Als ik een hele kip rooster
blijft meestal het borstvlees over. Dat laat zich prima verwerken in een salade.
Dat kan heel simpel zoals ik zondag deed, of met allerlei toevoegingen. Altijd
lekker. Het enige dat belangrijk is is dat je goed vlees gebruikt. Van een
plofkip kan je geen mooie salade maken. Begin dus met een goede kip of hoen.
Gril de kip, of het hoen. Eet de pootjes en de vleugeltjes en bewaar de rest
voor de volgende dag. Neem dan het borstvlees van het karkas, geef de hond de
velletjes en de drelletjes en snijd het borstvlees in dikke plakken.
Maak dan een salade, ik gebruikte zondag Romeinse sla, per persoon een
kropje.
Vier rijpe tomaten, in partjes gesneden Een mooie verse zomer ui
Een dressing van, heel simpel: olijolie, wat citroensap, versgemalen peper en
zout.
Dan kun je de salade verder aanvullen met bijvoorbeeld olijfjes, kappertjes,
reepjes ansjovis, artisjokkenhartjes, stukjes gekookte aardappel, plakjes
komkommer, en wat er nog meer te verzinnen valt. Oja, wel altijd wat peterselie!
Wij aten er wat gebakken aardappeltjes bij en knapperig stokbrood, met een
beetje zelfgemaakte mayonaise.
En natuurlijk een kopje espresso toe. © ellen