Het Ministerie wordt 13 jaar en telt haar zegeningen…

Crémant Poll Fabaire, Spirit of Schengen, Luxembourg...
Vandaag 13 jaar geleden plaatste Ellen het eerste stukje op wat toen nog een weblog heette, en daarmee was het Ministerie van Eten en Drinken geboren.

Ik las er de oude jubileumstukjes bij eerdere verjaardagen van het Ministerie nog eens op na, en echt lezer, ik heb het allemaal al gezegd. Niet één keer, maar -tig keren. Laat ik me vandaag dan ook maar een beetje beperken, het is te warm om lang in een heet kot achter de computer te zitten.

 • De zegeningen:
 • Op (of rond) 5 augustus 2005 richtte Ellen het Ministerie van Eten en Drinken op. Een weblog (later website) over eten, drinken en andere genoegens. Een paar weken later ben ik mee gaan schrijven.
 • Inmiddels verschenen er in totaal drieduizendzevenhonderdzevenenzeventig (3.777) artikelen, groot en klein. Wisselend van kwaliteit, dat zeker, maar altijd geschreven met de beste intenties.
 • Achttienhonderdzesenzeventig (1876) keer verscheen er een reactie van een lezer onder de artikelen, waarvoor onze oprechte dank. De reacties via Facebook zijn niet meer te tellen…
 • Een goede duizend (1000) lezers weten ons intussen elke dag te bereiken. Dat vinden wij enorm veel en we zijn daar dan ook onwaarschijnlijk trots op.
 • Al het beeldmateriaal komt uit eigen camera(s). Ook wisselend van kwaliteit, maar het wordt almaar beter.
 • De website wordt niet vervuild met commerciële reclames of andersoortige ongein, en dat zal zo blijven, het is een principezaak. Dat wat we goed vinden prijzen we naar eigen inzicht de hemel in, het slechte is zelden de moeite waard om over te schrijven.
 • Wij gaan nog wel een tijdje door lezer, zoveel is zeker…

Enfin, ons feestje vieren we vandaag op de zogenaamde Kermis van Ansembourg. We nodigen een klein select gezelschap uit om met ons een maaltijd te gebruiken bij de Zwitserse kraam. Voortreffelijke kaasfondue en een glas sprankelende wijn. Enfin…

© ellen-paul

6 thoughts on “Het Ministerie wordt 13 jaar en telt haar zegeningen…

 1. Van harte gefeliciteerd met het 13-jarige jubileum, Ellen en Paul.
  Lees met heel veel genoegen jullie posts.
  En vooral doorgaan! (als je daar zelf zin in hebt natuurlijk)

 2. Gefeliciteerd en heel veel dank voor alle mooie artikelen, heerlijke recepten en inspiratie! Leuk ook dat jullie altijd reageren op mijn reacties, dat waardeer ik enorm. Jullie een gezellige viering bij de Zwitserse kraam, ik zal morgen even stilstaan bij jullie jubileum wanneer ik aan een lekkere dis in Bazel zit!! Groeten, Nicolet (vanuit Rheinfelden Duitsland)

 3. Proficiat!!! Bezoek het Ministerie nu al, denk ik, zo’n 11 jaar of zo en krijg er geen genoeg van dus heel blij te lezen dat jullie gewoon doorgaan. De recepten zijn geweldig en de verhalen die jullie schrijven prachtig!!! Ga nog lang door!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *