Druk, druk, druk…

Orval, the best Belgium beer!!!

En ik had Ellen nog zó beloofd om vannacht een gedegen stuk te schrijven… Het zal er niet van komen, kwestie van geen tijd. Ik laat je dus maar een “vergeten” foto zien, uit ons archief. En zie toch eens, die vettige schuimkraag! Ellen had het plaatje weggezet onder de kop: Beste Bier van België. Maar volgens mij is dit het Beste Bier van de Wereld. En dat vind ik al heel lang.

Orval heet het en het komt van de Paters Trappisten uit het gelijknamige klooster in het zuiden van de Ardennen, aan de Franse grens. Het visje op het glas heeft een ring in zijn bek. Er hoort een verhaaltje bij dat lijkt op ons “Vrouwtje van Stavoren”, maar dan romantischer. Ik schrijf het binnenkort allemaal op.

Ik moet verder met mijn werk lezer. Ik verlang naar de ochtend, naar thuis. Straks, voor het slapen gaan schenk ik me zo’n glas Orval, reken maar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *