Kunstenweek en de rijdende frietkraam.

Kunstenweek 2009 Fontys Pabo Eindhoven

De oplettende lezer vraagt zich misschien af wat dat toch allemaal voor foto’s zijn in het Flickr kalendertje hiernaast. Geen eten te zien op die foto’s!

De foto’s zijn gisteren gemaakt op de Pabo in Eindhoven waar ik werk. Alle studenten hadden deze week werkweek zoals wij dat noemen. Sommigen zijn in Maroko, anderen survivallen in de Ardennen, de eerstejaars studenten bleven gewoon in het gebouw, voor hen was er de jaarlijkse Kunstenweek. Zij hielden zich de hele week bezig met Kunst. Drama, muziek, dans, beeldende vorming, taal en beeld en audiovisueel waren de diciplines waarmee ze aan de slag gingen. Het hele gebouw gonsde een paar dagen van de activiteiten. Sommige studenten waren zelfs zo enthousiast dat ze een hele nacht doorwerkten.

Gisteren was de grote finale waarin iedereen liet zien waarmee hij of zij deze week bezig geweest was. Van elf uur s’morgens tot na vieren in de middag was het één groot feest met de meest schitterende presentaties. Natuurlijk moet er dan ook even pauze zijn met ook iets te eten daarbij. Traditie is inmiddels de rijdende frietkraam. In een mum van tijd voorziet de frietbakker zo’n dikke 200 mensen van een frietje met kroket, frikandel, of kaashapje. Een lekkere dikke klodder mayonaise erbij en iedereen is tevreden. Zo’n versgebakken frietje in het zonnetje is best lekker op zijn tijd! Verbeterpunt: volgende keer een lepel met een lange steel in de mayonaise! Deze zakten alle zes naar de bodem!!!

Kunstenweek 2009 Fontys Pabo Eindhoven Kunstenweek 2009 Fontys Pabo Eindhoven

Kunstenweek 2009 Fontys Pabo Eindhoven Kunstenweek 2009 Fontys Pabo Eindhoven

Een prachtige afsluiting van een mooie week, we hebben er allemaal van genoten.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *