Lente?!..

sneeuwklokje

Het schiet maar niet op met dat artikel over de mosselen op Bretonse wijze. En ook nu zal het er weer niet van komen, ik word teveel in beslag genomen door de roman Stoner van John Williams. Misschien vannacht…

En ook Ellen heeft een hoop te beschrijven, bij voorbeeld de Mexicaanse stapelmaaltijd van laatstleden zaterdag… Maar ja, Ellen stelde zich ten doel de eerste vijf romans van Nele Neuhaus te herlezen in haar lange vrije weekend en dan blijft er weinig tijd over voor andere luxe… Ellen leest snel, maar ze bleef dan toch steken bij deel vijf: Wer Wind sät… Ach, heb een beetje geduld met ons lezer en het komt allemaal op z’n pootjes terecht, je zult het zien.

Intussen wil het maar niet winteren, mijmert de Keijzer van Monera in een toegeeflijke bui; benen languit gestrekt onder onze keukentafel, nippend aan de koffie. Ik doe er een schepje bovenop: in de tuin staan de rozen nog te bloeien, ze hebben geen winterstop gehad, de viooltjes ook niet. Terwijl de voorjaarsgasten zich in alle glorie aandienen. De krokussen, de hyacinten, het onkruid

De sneeuwklokjes van hierboven bietste ik uit de tuin van de Nonnen van Nazareth, gelegen midden in ons dorp. En wacht maar eens lezer, tot ik je de Japanse appelbloesems laat zien. Die staan intussen te bijna-bloeien in het erkertje van onze boekenkast…

En tijdens een wandeling door de Pandelaarse Kampen weet ik het zeker, ik ruik het: er zit Lente in de lucht!

© paul

2 thoughts on “Lente?!..

  1. Ja Paul de lente komt eraan. Mijn vogels zijn al eieren aan het leggen.
    En als ik ‘s morgens de hond uitlaat om 6uur zitten de merels al te fluiten.
    Maar eerst nog even carnaval vieren en dan moet de lente doorzetten.

    • het meest bijzondere van deze winter/lente is dat in onze tuin nog steeds rozen bloeien en nu óók krokussen… raar…
      vanmorgen drie vechtende merels, om het vrouwtje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *