Gegratineerde venkel met sinaasappel

gegratineerde venkel

Na ja, genoeg opwinding en commotie de afgelopen dagen, we moeten maar eens langzaamaan terug naar de basis van dit weblog; Eten en Drinken en andere Genoegens…
Wat te doen als je je niet echt lekker voelt, een beetje griep, verkouden en snotteren… Paul wilde graag ‘Hot Spicy’, ik had meer zin in ‘zacht en zalvig’,  een combinatie moest dus gevonden worden…
Ik maakte een stoofpotje van rundvlees; met ui, knoflook, wortel, selder en rode wijn en een flinke lepel Biber. Erbij een zachte, zalvende aardappelpuree met veel boter…
De groente kwam in de vorm van een compromis; Gegratineerde venkel met sinaasappel:

  • voor twee personen
  • twee venkelknolletjes (niet die hele dikke, twee mooie platte knolletjes) in de lengte doorgesneden
  • een paar plakken sinaasappel, de schil schoonboenen en de plakken in parten snijden
  • zout en peper
  • room
  • beetje boter om de vorm in te vetten
  • verwarm de oven voor op 180 graden

 

Blancheer de venkel 5 minuten in kokend water met een beetje zout. Laat ze even uitlekken en schik ze dan in een beboterde ovenschaal. Leg er een paar partjes sinaasappel tussen en giet er wat room over. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Dien op met aardappelpuree en eventueel wat stoofvlees.

Kopje espresso toe?

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *