Wat rest…

... wat rest

Wat rest… schreef Ellen onder de foto. Het is niet meer en niet minder.
Wat rest van een maaltijd is een partij vuile vaat met daarop ondefiniëerbare stukjes voedsel, rijp voor de kliko. In het gunstigste geval heeft de hond er nog enig plezier van… 
Een enkel keer levert het afval echter een aardig beelhouwwerk op waar je nog enige tijd van zit na te genieten. Afgekloven botjes van de ossenstaartschotel, mosselschelpjes, sprietdunne beentjes van de gerookte kwartel. Het is een beetje een kwestie van kunstig schikken en het wordt weer wat…
Het skelet van zeetong leent zich altijd voor een artistieke pose. Kijk toch eens hoe mooi die graten zich in een kurve laten draaien. Toefje ui erop en in de achtergrond de reuze-peterselie van de Witte Brug!
Ja, wij mogen graag met ons eten spelen.Ook na de maaltijd…
© paul  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *