En andere genoegens…

sierpompoen

In alle vroegte bracht ik Ellen naar Eindhoven. Daarna pikte ik hond Max op voor een fikse wandeling in het buitengebied. Het zou warm worden, dus je kon er beter maar vroeg bij zijn.

In de buurt van de Sparrenweg, aan een knooppunt van fietspaden stond een houten groentekist tegen de bewegwijzering geplaatst. Er zat een groot plakaat op geplakt. PAK MEE stond daar met balpoint-hanepoten op geschreven. In de kist lagenTurkse mutsen, kalebassen en sierpompoenen gestapeld. En op een ander papier in de kist stond geschreven: Bedankt, Bas en Marloes! En zo nog een paar namen van dankbare passanten.

Ik zocht dit klein langwerpig pompoentje uit. Het mag tot een eind in de winter pronken in onze vensterbank thuis. Je kunt er verder niks mee, maar het is en blijft een hartverwarmende actie van de anonieme teler…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *