Vreemde marinade…

marinade grafsteen Hond Max

Tja, dit lijkt wel… Raad maar eens beste lezer…
In een degelijke pan… het zou zomaar een goed stuk vlees kunnen zijn, dat zou je ook verwachten hier op deze site…
Niets van dit alles; in mijn pan ligt vandaag een monumentje voor Hond Max! Gekker moet het niet worden zal je zeggen, maar laat het mij even uitleggen: De Kids van Eupotours waren tijdens onze gezamenlijke vakantie in Luxemburg nog diep onder de indruk van het overlijden van Hond Max. Zij wilden graag iets moois maken voor op het graf van Max. Ze zochten een mooie steen uit en zijn vervolgens een dag bezig geweest om de naam, geboorte- en sterfdatum van Hond Max op de steen te beitelen. Er kwam ook nog een mooie bloem bij en een lamskarbonaadje (dat vond hij lekker..)
monumentje voor Hond Max

We bewaarden de stenen (het zijn er twee geworden; één met datum en één met versiering, zorgvuldig. We zoeken een passend moment op de stenen op het grafje te plaatsen. Vriend Hennie, beeldhouwer, kwam ook nog even langs tijdens de vakantie en bewonderde de stenen. Volgens vriend Hennie moesten de stenen een nachtje in de karnemelk om de porositeit tegen te gaan. Weersomstandigheden hebben dan minder invloed op de steen en de inscripties zullen minder snel verweren.

…vandaar deze vreemde marinade…

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *